Max Verstappen niet tevreden over snelheid van Red Bull

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monaco / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Max Verstappen heeft na de tweede vrije training van de Grand Prix van Monaco geen goed gevoel over de snelheid van de Red Bull. Hoewel teamgenoot Sergio Pérez in de eerste vrije training de snelste tijd reed, waren de beide Ferrari’s in de tweede vrije training de snelste. En daar is Verstappen niet al te blij mee.

Verstappen zegt dat Ferrari een zwakte van Red Bull heeft laten zien op het circuit. “We zijn te langzaam en niet zo’n klein beetje. Ik denk dat we echt wel heel wat trager zijn. Maar de auto voelde ook niet goed aan tijdens het rijden.” Verstappen geeft aan dat hij normaal gesproken ook makkelijk snelheid vind, maar dat het dit keer te lang duurde.

De Nederlander is ook verbaasd over de snelheid van Ferrari. Maar volgens hem geeft dit wel aan dat Red Bull ‘zwak’ is. Hij is daarom blij dat ze nog een vrije training hebben op zaterdag om dingen aan te passen aan de auto.

Pérez positiever

Teamgenoot, Sergio Pérez is wat positiever dan de Nederlander. Hij eindigde de eerste vrije training als eerste en de tweede vrije training als achtste. Maar ook Pérez ziet Ferrari als een bedreiging voor Red Bull. “Ze zijn behoorlijk sterk. Ik bedoel, Charles miste de eerste training en hij haalde nog steeds P1, dus ik denk dat ze op dit circuit enorm sterk lijken.”

Lees ook: Sebastian Vettel problemen met oog in tweede training

Lees ook: Top en Flop: Grand Prix van Monaco VT1 en VT2

Lees ook: Ferrari’s opvallend genoeg snelste in VT2 GP Monaco