Eind januari beginnen werkzaamheden aan circuit in Vietnam

In 2020 maakt de Formule 1 zijn entree in de Vietnam. De Grand Prix wordt op een semi-stratencircuit op ongeveer twaalf kilometer ten westen van Hanoi verreden. Aan het einde van deze maand beginnen de werkzaamheden aan het circuit dat een lengte heeft van 5,656 kilometer en 22 bochten telt.

“Dan hebben we ruim een jaar totdat alles klaar moet zijn. Dat lijkt krap, maar het is niet de eerste keer dat we het op deze manier doen. In Bahrein hadden we ook 14 maanden de tijd voor de bouw van een circuit”, zegt Formule 1-architect Hermann Tilke in gesprek met Auto Motor und Sport. April volgend jaar moeten we werkzaamheden gereed zijn.

Eerste race van Liberty Media

De Grand Prix van Vietnam is de eerste nieuwe race op de Formule 1-kalender sinds de overname van de koningsklasse van de autosport door Liberty Media. Na het afvallen van Maleisië als gastheer van een Grand Prix was de Formule 1 naarstig op zoek naar een vervangende race in Azië. Ook Formule 1-sponsor Heineken heeft belangen bij een Grand Prix in Vietnam. De Nederlandse bierbrouwer ziet het Aziatische land als een zijn belangrijkste markten. Bovendien, en dat is ook niet geheel onbelangrijk, geniet de race de steun van de Vietnamese regering.

De koningsklasse van de autosport heeft sinds de start in 1950 al 32 landen aangedaan. Vietnam wordt in 2020 nummer 33.