Overheid Vietnam steunt stratenrace in Hanoi

1920x1080-David-Coulthard-Red-Bull-Racing-Vietnam

Hoewel Grand Prix van Vietnam ontbreekt op de voorlopige Formule 1-kalender van 2019 heeft de stratenrace in Hanoi in ieder geval de steun van de Vietnamese regering.

Twee maanden geleden toonde Formule 1-directeur Chase Carey zich al enthousiast over de plannen van Vietnam. "Vietnam is een opwindend land. Een land dat op meerdere manieren tot de verbeelding spreekt. Dat is waar we willen zijn en we zijn enthousiast over de mogelijkheid om te groeien in Azië", verklaarde Carey.

Belang

Na het afvallen van Maleisië als gastheer van een Grand Prix is de Formule naarstig op zoek naar een vervangende race in Azië. Ook Formule 1-sponsor Heineken heeft baat bij een Grand Prix in Vietnam. De Nederlandse bierbrouwer ziet het Aziatische land als een zijn belangrijkste markten.

Hierdoor liggen de kaarten voor een race in Hanoi gunstig. "Alle ministeries staan achter het idee om een nieuwe attractie voor Hanoi te creëren", zegt Mai Tien Dung, stafchef van de regering, in gesprek met persbureau Reuters.

Datum nog onduidelijk

Dung voegde eraan toe dat premier Nguyen Xuan Phuc Hanoi heeft gezegd dat er geen overheidsgeld gebruikt mag worden om de benodigde infrastructuur te betalen. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de eerste Formule 1-race in Vietnam wordt gehouden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden