Diskwalificatie Romain Grosjean na GP Italië

(c) Haas F1

Romain Grosjean is zijn zesde plaats in de Grand Prix van Italië kwijt. Na een protest van Renault hebben de stewards op Monza geconstateerd dat de vloer van de Haas VF-18 niet in orde was. Het formaat voldeed niet aan de reglementen, zo luidde de verklaring van de stewards.

Door de diskwalificatie van Grosjean neemt Esteban Ocon (Racing Point Force India) de zesde plaats over van de Fransman. Williams-coureur Sergey Sirotkin eindigde door de verschuivingen als tiende en pakte hierdoor zijn eerste punt van het seizoen.

Ook Haas loopt punten mis

Niet alleen voor Grosjean, maar ook voor zijn team waren de druiven zuur. Haas was vanwege de acht punten van Grosjean Renault gepasseerd in de stand om de contructeurstitel, maar door de diskwalificatie moest Haas die vierde plek weer afstaan aan Renault.

De Italiaanse Grand Prix werd gewonnen door Lewis Hamilton. Max Verstappen kwam na Kimi Raikkonen als derde over de finish, maar vanwege een tijdstraf van vijf seconden werd de Red Bull-coureur als vijfde geklasseerd.