Max Verstappen: ‘Ik gaf Bottas genoeg ruimte’

AP-1WSD4HC692111_news

Max Verstappen werd, zoals hij had verwacht, vijfde in de Grand Prix van Italië. Alleen was de race een stuk minder saai voor hem dan hij gisteren na de kwalificatie voorspelde. De Nederlander finishte de race zelfs als derde, maar werd door een tijdstraf alsnog vijfde.

In de slotfase van de race kreeg Verstappen voor touché met Valtteri Bottas een tijdstraf van vijf seconden. Bottas probeerde in de eerste chicane de Red Bull-coureur buitenom in te halen. Bij deze actie raakte hij de Nederlander, omdat Verstappen hem niet genoeg ruimte zou hebben gegeven. Verstappen was het daar echter niet mee eens. “Ik gaf hem genoeg ruimte. Hij reed tegen mijn wiel aan. Daar kan ik niets aan doen, maar krijg wel een tijdstraf. Je mag bij het remmen iets naar links gaan, als je maar genoeg ruimte over laat”, zegt hij voor de camera van Ziggo Sport.

Toen het team meldde dat Verstappen een penalty had gekregen, was hij vastbesloten om Bottas er niet voorbij te laten gaan. “Na de penalty wist ik zeker dat ik hem er niet voorbij zou laten. Als ik Bottas er wel langs zou laten dan had ik ook tijd verloren aan Vettel en was ik ook vijfde geworden. Wij zijn nu derde op het circuit geworden en dat is positief. De snelheid was de hele race goed en we hebben goede punten gepakt. Ik heb geprobeerd om het podium te halen. Ik kan Bottas er ook makkelijk langs laten gaan, maar zo zit ik niet in elkaar. ”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden