Hülkenberg bestraft voor startcrash: 10 plekken gridpenalty

(c) Renault Sport

De Grand Prix van België ging direct spectaculair van start. Nico Hülkenberg remde te laat voor de eerste bocht, klapte op Fernando Alonso die op zijn beurt over de wagen van Charles Leclerc vloog. De stewards bestraften de Duitser hiervoor met een gridpenalty van tien plekken.

Hülkenberg stak direct na het ongeval de hand in eigen boezem. Ook bij de stewards gaf hij toe dat hij de schuldige was. “De bestuurder van auto 27 verklaarde dat hij de situatie volledig verkeerd had ingeschat en gaf toe dat dit zijn fout was,” aldus de officiële verklaring van de FIA. De gridpenalty van tien plekken die hij vervolgens kreeg opgelegd zal hij komende race in Monza incasseren tijdens de Grand Prix van Italië. Bovenop deze straf worden er ook drie strafpunten bijgeschreven op zijn licentie.