Hülkenberg trekt boetekleed aan voor startcrash Spa

(c) Renault Sport

Voor Nico Hülkenberg, Charles Leclerc en Fernando Alonso eindigde de Grand Prix van België al na één ronde. Volgens Hülkenberg was de oorzaak van de startcrash, die daar ten grondslag aan lag, helder: de Duitser verremde zich en nam een aantal slachtoffers mee. De Renault-coureur ramde Alonso, die gelanceerd werd over de auto van Leclerc.

“Het is frustrerend om al zo snel je race ten einde te zien komen”, zegt Hülkenberg in gesprek met Ziggo Sport.

“Ik liet me verrassen door het gebrek aan grip dat ik had, iets dat we vaker zien in de eerste ronde van een Grand Prix met deze auto’s. Als er opeens veel wagens kort voor je remmen, dan verlies je veel grip. Ik schatte mijn rempunt verkeerd in, was te laat en blokkeerde mijn voorwielen. Daarna kon ik niets meer doen om het ongeluk te voorkomen.”

Hulkenbergs teamgenoot, Carlos Sainz, reed de race wel uit, maar eindigde buiten de punten (P11).