Hamilton op pole in Frankrijk, Verstappen vierde

DgYgTqiWAAACl4M

Lewis Hamilton heeft zaterdag poleposition voor de Grand Prix van Frankrijk veroverd. De Brit was nipt sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Max Verstappen eindigde als vierde. Daniel Ricciardo en Kimi Raikkonen completeerden de top zes.

Van de regen die tijdens de derde training nog spelbreker was, was aan het begin van de kwalificatie niets meer over. De baan was opgedroogd en de coureurs konden op slicks aan hun kwalificatie beginnen.

Q1 zou een pijnlijke sessie worden voor McLaren. Fernando Alonso, een week geleden nog winnaar van de 24 Uur van Le Mans, ging roemloos ten onder en kwalificeerde zich als zestiende. Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne deed het op P18 nog slechter. Ook voor Lance Stroll (P20) en Sergey Sirotkin (P18) eindigde de kwalificatie in Q1. Brendon Hartley wist al dat hij morgen wegens een motorwissel achteraan moet starten en eindigde als zeventiende.

Regen

Na een korte pauze was de zon bij aanvang van Q2 opeens verdwenen. Toen Verstappen als eerste weer het asfalt opdook begon het zelfs te regenen. De regen zette echter niet door en de overgebleven coureurs konden hun snelste tijd op slicks noteren.

Smaakmaker was Charles Leclerc die voor het eerst in zijn loopbaan Q3 bereikte en zondag als achtste mag beginnen. Beide Red Bulls en Mercedessen noteerden in Q2 hun tijden op supersofts waardoor zij morgen op die band de race mogen starten. Esteban Ocon (P11), Nico Hülkenberg (P12), Sergio Perez (P13), Pierre Gasly (P14) en Marcus Ericsson (P15) vonden hun waterloo in de tweede sessie.

Crash Grosjean

Romain Grosjean zorgde er met een crash voor dat in Q3 al vroeg de rode vlag werd gezwaaid. De Fransman kon ongedeerd stappen, maar zag zijn kwalificatie wel ten einde komen.

Met nog drie minuten op de klok werd de sessie weer hervat. Lewis Hamilton stond toen al bovenaan en verbeterde zich nog een keer. Hij bleef Bottas een tiende voor, Vettel moest drie tienden toegeven. Verstappen volgde op een kleine halve seconde. Kimi Raikkonen stelde op P6 opnieuw teleur en was een seconde langzamer dan de poletijd van Hamilton.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Frankrijk:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden