Toyota Gazoo Racing wint 24 Uur van Le Mans

(c) Toyota Gazoo Racing

Toyota heeft dan eindelijk de felbegeerde overwinning in de 24 Uur van Le Mans te pakken. De #8 TS050 Hybrid van het Toyota Gazoo Racing van de rijders Fernando Alonso, Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima passeerde om 15:00 uur de finishlijn met twee ronden voorsprong op de #7 Toyota Gazoo Racing van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez. Derde – op twaalf ronden – werd de #3 Rebellion R13 van Matthias Beche, Gustavo Menezes en Thomas Laurent.

LMP2

Waar Toyota weinig tegenstand vond in de LMP1-klasse, daar was de concurrentie in de LMP2 een stuk groter. Uiteindelijk ging de overwinning naar Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola en Roman Rusinov in de Oreca 07-Gibson van G-Drive Racing. Zij finishten voor het team Signatech Alpine Matmut (Nicolas Lapierre, Andre Negrão, Pierre Thiriet) en Graff-SO24 (Vincent Capillaire, Jonathan Hirschi en Tristan Gommendy).

Racing Team Nederland

De Nederlandse LMP2-stal Racing Team Nederland van Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers reed de race uit en klasseerde zich op een negende plaats in klasse en dertiende overall. Het team had onderweg problemen met de schokdempers en een loszittende uitlaat, maar niettemin reed de gele Dallara de race uit.

LMGTE

In de GTE-klasse was er een dubbele overwinning voor Porsche: de Duitsers wonnen zowel de GTE Pro als de GTE Am.

Bij de ‘professionals’ ging de zege naar het Porsche GT Team van Michael Christensen, Kevin Estre en Laurens Vanthoor. Tweede werd de andere inschrijving van het Porsche GT Team met achter het stuur Gianmaria Bruni, Richard Lietz en Frédéric Makowiecki. Derde werd de Ford GT van het Chip Ganassi Team (Sébastien Bourdais, Joey Hand en Dirk Müller).

In de ‘amateur’-klasse was er Nederlands succes voor Jeroen Bleekemolen. Hij werd met Ben Keating en Luca Stolz derde, achter Spirit of Race (Francesco Castellacci, Giancarlo Fisichella en Thomas Flöhr) en de winnaars Julien Andlaue, Matt Campbell en Christian Ried in de Porsche van Dempsey-Proton Racing.