Verstappen: ‘Dit is gewoon slecht voor het team’

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen en Daniel Ricciardo waren het middelpunt van de turbulente Grand Prix van Azerbeidzjan. Rondenlang gingen zij nek aan nek over het circuit waarbij iedereen op het puntje van de stoel zat. Helaas voor de renners ging het na de pitstop helemaal mis. Aan het einde van het rechte stuk raakten de wagens elkaar en schoten ze gehavend van het circuit.

“Dit is gewoon slecht voor het team. Dat is gewoon het allerergste. Er werken zoveel mensen aan de auto. Dit is een vijfde en zesde plek en die moet je dan ook gewoon naar huis rijden. Aan de andere kant: je wil ook voor je positie vechten. Voordat het ongeluk gebeurde hadden we éénmaal gewheelbanged en dat kan gebeuren. Het was allemaal op de limiet maar wel fair van beide kanten. Maar die laatste actie, wiens schuld dan ook, dat mag gewoon niet gebeuren. Je mag als teamgenoten natuurlijk niet met elkaar crashen,” aldus Verstappen tegen Jack Plooij.

In het begin waren de Red Bulls, tegen verwachting in, vol in gevecht met het team van Renault. “Ik had geen grip, dat was echt een drama. Dus het was gewoon fair and square dat ze mij inhaalden. Daarna kwamen we iets meer in het ritme met de banden, maar het was gewoon heel moeilijk om weg te rijden. Op een gegeven moment had ik een gaatje naar Daniel, maar toen werd ik opgehouden door Lewis. Dus toen kwam hij (Ricciardo, red.) weer binnen een seconde en waren we de hele tijd aan het dragracen op het rechte stuk. We zaten gewoon de hele race dicht op elkaar en dan is er natuurlijk altijd meer risico, maar dan nog.”