Max Verstappen: ‘Het was mijn schuld’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt, ondanks de crash in de eerste vrije training, tevreden terug op de eerste dag van de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander sloot de dag af met een derde tijd.

De eerste vrije training was voor Verstappen al snel over een door een crash. “Zonde van de eerste vrije training. Het was mijn schuld. Ik verloor de achterkant van de wagen en spinde. Gelukkig viel de schade mee en konden we die snel repareren. Complimenten voor de monteurs. Ach, dat hoort een beetje bij een eerste training op een stratencircuit. Ik maak me er verder niet druk om”, laat hij op zijn website weten.

In de middag kon de Nederlander redelijk probleemloos zijn rondjes maken. “Dit circuit draait om vertrouwen. Daar kun je hier veel tijd mee winnen en ik voel me goed hier. We waren aan het einde van de tweede vrije training even bang voor een motorprobleem, maar dat valt mee. Er is geen schade, het was iets met een sensor. Ik heb in de tweede training alle geplande dingen kunnen doen. Uiteindelijk was het dus een prima dag. In de lange runs was de auto erg goed, dus het ziet er voor de race goed uit.”