Renault en klantenteams vanaf China met meer vermogen

AP-1VBJJM9512111_news

Renault en zijn klantenteams Red Bull en McLaren rijden vanaf dit weekend met meer motorvermogen. De drie stallen mogen - omdat de betrouwbaarheid volgens Renault bewezen op orde is - het vermogen opschroeven.

"We doen wat we beloofd hebben dat we zouden doen", zegt Renault Sport-baas Cyril Abiteboul tegen met Motorsport.com.

De beslissing van Renault is opmerkelijk, aangezien Daniel Ricciardo afgelopen weekend in Bahrein nog uitviel met een technisch probleem. Hoewel Red Bull-adviseur Helmut Marko naar aanleiding van dat incident de verhoudingen tussen zijn team en Renault op scherp zette, is het volgens Abiteboul niet zeker dat een motorisch probleem daar aan ten grondslag lag. "Er was een incident met Ricciardo maar de oorzaak is nog onbekend. We weten nog niet of het veroorzaakt werd door het chassis of de motor. Het was een elektrisch probleem."

Abiteboul vervolgt: "We geven de teams wat meer speelruimte met het gebruik van de motor. De resultaten beginnen zichtbaar te worden, zeker op een circuit zoals China."

Max Verstappen eindigde vrijdag in China als vijfde tijdens de tweede training. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kwam niet verder dan de negende plaats.

[php slug=zweeler]

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden