Dramatische race voor Red Bull Racing

(c) Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Bahrein is dramatisch verlopen voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Nederlander liep in de tweede ronde een lekke band op na een botsing met Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur viel twee ronden later stil met te veel schade aan de wagen.

Verstappen had een goede start en zat binnen twee ronden op de staart van Hamilton. Aan het eind van het rechte stuk waagde hij een poging om de wereldkampioen in te halen. Bij het inhalen raakte Hamilton het achterwiel van Verstappen. Het gevolg was niet alleen een lekke achterband, maar ook een gebroken differentieel.

Ook Ricciardo beleefde weinig plezier aan de race in Bahrein. Op het moment dat Verstappen met een lekke achterband rond reed viel de Australiër stil. Ricciardo lag op de vierde plaats. Voor de camera van Ziggo Sport vertelde hij dat het een elektronisch probleem was. “Bij het uitkomen van ronde acht viel alles uit. Het is heel teleurstellend als je race zo snel over is. Ik zit nog vol adrenaline die ik nu niet kwijt kan”, laat hij weten.