Max Verstappen heeft een goede eerste dag in Melbourne

max_aus

Max Verstappen kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste dag van de Grand Prix van Australië. Tijdens de eerste vrije training noteerde de Nederlander een derde tijd en in VT2 legde hij beslag op de tweede plaats.

Hij was in de tweede vrije training slechts een tiende langzamer dan de snelste tijd van Lewis Hamilton. Verstappen was dan ook positief over de eerste dag: “Dit is een positieve start van het weekend. Het is na de testdagen in Barcelona natuurlijk nog een beetje raden waar je staat, maar ik ben tevreden over hoe het vandaag is gegaan. De auto doet het hier vrij goed en daar ben ik erg blij mee. Er moeten uiteraard nog een aantal dingen verbeterd worden, maar ik ben positief”, vertelde Verstappen na de sessie op zijn website.

Tijdens de kwalificatie en de race kan het gaan regenen. Voor de Red Bull-coureur zou dat een voordeel moeten zijn. “Dat zou ons moeten helpen. In de regen ben je namelijk niet zo afhankelijk van de motor. Onze auto doet het normaal gesproken vrij goed in de regen en ik vermaak mezelf ook wel altijd als het nat is. Laten we hopen dat het morgen regent!”

[php slug=zweeler]

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden