Weersverwachting Melbourne: four seasons in one day?

(c) Grand Prix Australia

De Australische band Crowded House schreef er begin jaren negentig al een nummer over: het fenomeen ‘four seasons in one day’, waarbij op één dag allerlei weertypes langskomen.

Ook komend raceweekend staat er van alles wat op het menu, het is dan ook lastig om een voorspelling te doen van het weer in Melbourne. Eén ding weten we wel: er is bewolking en er wordt regen, onweer, zonneschijn, maar ook hoge temperaturen verwacht. Hoeveel neerslag er gaat vallen is nog niet helemaal duidelijk.

(c) The Weather Channel

Vrijdag lijkt een droge, warme dag te worden, maar vooral zaterdag moeten we rekening houden met buien.Tijdens de derde en laatste vrije training wordt de kans op een onweers- en regenbui geschat op 90 procent. Tijdens de kwalificatie (om 17:00 uur lokale tijd) is er nog ruim 60 procent kans op nattigheid. Zondag staat er ook regen op het programma, vooral in de Australische ochtend en namiddag. Tijdens de start van de race (om 17:10 uur lokale tijd) is er voor zover nu bekend, een kans van 66 procent op regen.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!