VT1 Australië: Mercedes gewoon weer de snelste

(c) Mercedes AMG

Na een lange winter vol speculaties over de verhoudingen binnen de Formule 1 zijn we eindelijk begonnen. Veel is er echter niet veranderd, want ook in 2018 lijkt Mercedes weer de grote favoriet voor de wereldtitel.

Lewis Hamilton was in de eerste vrije training van het seizoen weer een klasse apart. De Brit sloot de training op het circuit van Melbourne af als snelste en was een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Achter de Mercedes-coureurs legde Max Verstappen beslag op de derde plaats. De Nederlander gaf zeven tienden toe op de snelste tijd. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel reden een vierde en vijfde tijd. De Ferrari-coureurs gaven weinig toe op de Red Bull-coureur. Daniel Ricciardo kwam niet verder dan een zesde tijd en was een seconde langzamer dan de tijd van Hamilton.

Stof

Nadat de lichten op groen gingen, kwamen de coureurs direct in actie. Iedereen reed een installatieronde en het duurde niet lang voordat de eerste tijden op de klokken verschenen. Na de eerste serieuze runs, op een stoffig circuit, was het Lewis Hamilton die op P1 stond. Achter de wereldkampioen waren het Verstappen en Ricciardo op P2 en P3.
Raikkonen en Vettel stonden halverwege de training op een vierde en vijfde plaats. Beide Ferrari-coureurs reden op de softband. Red Bull en Mercedes begonnen het seizoen op ultrasofts.

Mclaren

McLaren ging weer stroef van start. Het duurde bij het team uit Woking vrij lang voordat er een tijd werd neergezet. Fernando Alonso kampte met problemen aan de uitlaat en ook Stoffel Vandoorne reed slechts enkele installatieronden. Halverwege de training stonden er voor McLaren nog geen tijden op de klokken.
Met nog een half uur te gaan konden Vandoorne en Alonso eindelijk een tijd neerzetten. Alonso reed na de problemen wel prima rondetijden en sloot VT1 af als achtste. Vandoorne reed een tiende tijd.

Uitslag VT1:

(c) Formula1.com

De tweede vrije training in Melbourne begint om 6:00 uur.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!