Euforische Hamilton: ‘Raar dat mijn concurrent me raakte’

Lewis Hamilton sleepte vandaag tijdens de Grand Prix van Mexico zijn vierde F1-wereldtitel in de wacht. De Brit kende een tumultueuze start waarbij Sebastian Vettel zijn band lek reed. Doordat Vettel tijdens deze actie zijn voorvleugel beschadigde, moesten ze beiden een pitstop maken in de eerste ronde. De inhaalrace die volgde was allesbepalend voor de titelrace. Vettel kwam niet verder dan P4 en daarmee was de vierde wereldtitel een feit voor de Brit.

“Ik deed alles wat ik kon doen. Ik had een goede start. Ik weet niet wat er gebeurde in bocht drie, maar ik gaf hem [Vettel] genoeg ruimte. Ik probeerde zo hard als ik kon om terug te vechten. Het voelt nog onwerkelijk op dit moment. Het is duidelijk niet hoe ik wilde finishen met zo’n veertig seconden achterstand. Maar ik gaf nooit op en bleef doorgaan tot het einde,” aldus de opgetogen wereldkampioen direct na de finish.

Start

Hamilton ging later bij Sky Sports dieper in op het incident met Vettel waarbij hij een lekke band opliep. “Zo’n duel als bij de start, daar heb ik jaren op gewacht en daar geniet ik echt van. Het voelde wel raar dat de gast met wie ik strijd om de titel mij raakte. Of ik vind dat hij een straf had moeten krijgen? Dat is niet aan mij. Het maakt nu ook niets meer uit.”