Bottas: “Eerste ronde sprintkwali wordt full action”

Valtteri Bottas / Mercedes / Brazilië / Interlagos / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Valtteri Bottas heeft zich als derde gekwalificeerd voor de sprintkwalificatie in Brazilië. Helemaal tevreden is de Fin echter niet. De auto doet namelijk nog niet helemaal wat de Mercedes-coureur wil. “Ik ben niet volledig tevreden”, stelde Bottas na afloop van de kwalificatie voor de camera bij Paul di Resta.

“Het was een beetje tricky tijdens de eerste vrije training”, begon de Fin. Hij kwam tijdens VT1 niet verder dan de vierde tijd op een halve seconde van zijn teamgenoot, Lewis Hamilton. Het probleem lag volgens Bottas vooral in sector 1. “Ik voelde me in de eerste sector niet heel comfortabel in de auto. Tijdens de kwalificatie was dat wel wat beter, maar ik verloor in bocht 1 en 2 en op het rechte stuk nog steeds het meest ten opzichte van Lewis (Hamilton red.).”

“Eerste ronde full action

De Fin wist ook Max Verstappen niet te snel af te zijn en zal de sprintkwalificatie als derde starten. Toch ziet hij nog zeker mogelijkheden. Als hij gevraagd wordt naar die eerste ronde, krijgt hij een glimlach op zijn gezicht en een twinkeling in zijn ogen. “Ik heb nog steeds een goede startplek en alles is nog mogelijk. Hopelijk wordt het in de eerste ronde full action.”

Lees ook: Lewis Hamilton start vanaf P1 in sprintkwalificatie Brazilië

Lees ook: Max Verstappen kiest startnummer 1 bij wereldtitel

Lees ook: Gridstraf Hamilton vanwege nieuwe verbrandingsmotor