Lewis Hamilton start vanaf P1 in sprintkwalificatie Brazilië

47-friday-brazil

Lewis Hamilton heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië de snelste tijd neergezet. De Brit mag daarom de sprintkwalificatie op zaterdag aanvangen vanaf de eerste plek. Max Verstappen pakte de tweede startplaats voor Valtteri Bottas. 

-liveblog afgesloten-

Het verslag van de kwalificatie voor sprintrace in Brazilië verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 22:35

Morgen staat sprintrace in São Paulo op het programma. Het belooft een spannende sprint te worden met de Red Bulls die het de Mercedessen lastig willen maken om de pole position voor de race op zondag te pakken. Houd Grand Prix Radio in de gaten voor de updates van de coureurs en graag tot morgen!

De volledige uitslag:

Update 21:00

Hamilton pakt met 1:07.934 de snelste tijd in de kwalificatie en mag de sprintkwalificatie vanaf P1 aanvangen. Verstappen heeft de tweede tijd gepakt voor Bottas en Pérez.

Update 20:55

"Voorbanden worden te heet in bocht 8", meldt Verstappen aan zijn engineer Gianpiero Lambiase terwijl hij bezig is met een run in Q3.
Bij terugkeer in de pitstraat laat Verstappen weten dat de voorbanden compleet versleten raakten in bocht 8 en hij daarmee veel tijd verloor.

Update 20:52

Update 20:46

Volg de ontknoping van de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 20:42

Hamilton verscherpt zijn tijd naar 1:08.068 met Bottas op de tweede plek. Verstappen staat op de derde plek in Q2. We moeten afscheid nemen van Ocon, Vettel, Tsunoda, Räikkönen en Giovinazzi.

Update 20:39

Na de tracklimit heeft Hamilton alsnog de snelste tijd neergezet met 1:08.386. 0.181 seconden voor Verstappen. Iedereen is met nog 1 minuut op de klok op de baan voor de laatste run.
In de gevarenzone Norris op P10 en Ocon, Tsunoda, Vettel, Räikkönen en Giovinazzi P11 tot en met P15.

Update 20:31

Waar Hamilton de snelste tijd neerzette, maar weer afgepakt ziet worden, gaat Verstappen wel naar de snelste tijd. De Nederlander klokt een 1:08.567.

Update 20:20

Q2 is van start gegaan en iedereen is inmiddels op de baan, waar Hamilton begint aan zijn eerste getimede ronde.

Update 20:18

De vlag is gevallen in Q1. Hamilton heeft de snelste tijd op zijn naam gehouden met 1:08.733, voor Bottas. Leclerc heeft zichzelf uit de gevarenzone gereden met een vierde plek achter teamgenoot Carlos Sainz. De Mercedessen hebben vier en vijftiende op de Red Bulls die op P5 (Pérez) en P6 (Verstappen) staan. We nemen afscheid van Lance Stroll, Nicholas Latifi, George Russell, Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

Update 20:13

De snelste ronde van Leclerc is afgepakt in verband met tracklimits in bocht 4. Dit is op het circuit in São Paulo het enige tracklimit dit weekend.

Met nog vijf minuten te gaan staan de volgende coureurs in de gevarenzone.
George Russell
Mick Schumacher
Antionio Giovinazzi
Nikita Mazepin
Charles Leclerc

Update 20:08

Lewis Hamilton duikt onder de tijd van Verstappen, terwijl Valtteri Bottas naar de derde tijd gaat in het eerste deel van de kwalificatie.
Nikita Mazepin heeft het lastig op het asfalt in Brazilië is te zien in een replay waar hij over de kerb in bocht 12 lijkt te glijden.

Update 20:05

Verstappen pakt de snelste tijd met 1:09.329, terwijl de beide Mercedessen ook de baan op zijn gegaan.

Update 20:04

De kwalificatie is begonnen. De eerste tijden in Q1 worden gezet met Pierre Gasly bovenaan met 1:10.062 in de AlphaTauri

Update 19:59

Het is bewolkt en maar 15 graden in São Paulo. Er hangen wat kleine regenbuien rondom het circuit Interlagos en op de tribune hebben sommige fans een poncho aangetrokken.

Update 19:54

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 19:45

Eerder vandaag was de eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. Lewis Hamilton zette de snelste tijd neer, nadat het nieuws naar buiten was gebracht dat hij een gridstraf incasseert voor de race op zondag. De Brit bleef zijn rivaal Max Verstappen en diens teamgenoot Sergio Pérez voor in de eerste training.

Update 19:40

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. In deze liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle verrichtingen tijdens de kwalificatie.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden