01-Oscar-Piastri-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited-2

Het was kampioenschapsleider Oscar Piastri die de Formule 2 Feature Race in Rusland vanaf pole position won. Theo Pourchaire kwam als tweede over de finish gevolgd door Jehan Daruvala. Met deze overwinning weet Piastri het gat naar de nummer twee in het kampioenschap, Guanyu Zhou, nog wat groter te maken.

Terwijl Piastri een perfecte start kende vanaf pole position, viel Daruvala vanaf de tweede startplek juist terug. Pourchaire pakte meteen de slipstream van Piastri en klom op naar de tweede plek. Bent Viscaal werd in bocht twee aangetikt door Roy Nissany en kon zijn race niet vervolgen, met een virtual safety car tot gevolg. Nissany ontving later een tijdstraf van 5 seconden voor het vergrijp.

Gevecht om de winst

Piastri en Pourchaire trokken al snel een gat naar de rest van het veld. Toen de pitstops begonnen, in ronde 7, besloten de twee leiders nog een rondje buiten te blijven. Pourchaire zat ondertussen nog maar een halve seconde achter Piastri. De Australiër besloot om in ronde 8 nieuw rubber onder zijn auto te steken, terwijl de Fransman de overcut probeerde en nog een ronde buiten bleef. Het bleek de juiste strategie, aangezien Pourchaire anderhalve seconde voor Piastri weer de baan opkwam.

Piastri kon dit gat echter snel dichtrijden, omdat zijn banden al beter op temperatuur waren. Toen Pourchaire een klein momentje van overstuur meemaakte, zette de leider in het kampioenschap zijn auto er meteen naast, waardoor hij de virtuele leiding in de race terugpakte.

In ronde 18 waren de twee leiders alle mannen die nog niet gestopt waren eindelijk voorbij en ging het gevecht ook officieel weer om de eerste plek. Ondanks de vele benodigde inhaalacties was het gat tussen de nummer één en de nummer twee nog steeds maar twee seconden. Pourchaire kon dit gat echter niet meer dichten. Piastri bleef foutloos en wist de race te winnen.

Richard Verschoor reed een knappe race en klom van een veertiende startpositie op naar een achtste plek. Bent Viscaal kwam dus niet verder dan de tweede bocht.

Oscar Piastri / Prema / Formule 2 / Sotsji / Rusland / 2021 / Theo Pourchaire / Jehan Daruvala

Titel Piastri dichtbij

Met zijn overwinning loopt Piastri 17 punten uit op zijn titelconcurrent Guanyu Zhou, die niet verder kwam dan een zesde plek. Met nog 2 sprintraces en 1 Feature Race te gaan is het gat 32 punten tussen de twee titelkandidaten. Dat lijkt een groot gat met nog 1 raceweekend te gaan, maar er zijn in Abu Dhabi nog 63 punten te vergeven. Ondanks dat Piastri in Rusland een goede stap zet richting de titel, is die prijs nog lang niet binnen.