Sergio Pérez: “Prijs betaald voor onze strategie”

Sergio Perez / Red Bull Racing / Grand Prix van Italië / Monza / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

Sergio Pérez had kans op een goed resultaat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. Mercedes viel tot ieders grote verbazing tegen. Het team van Red Bull wist haar enige overgebleven coureur in Q3 echter niet in het juiste ritme te krijgen, dit resulteerde in een teleurstellende negende plek voor Pérez. 

“Jammer dat het zo geëindigd is, want het zat er wel degelijk in”, aldus Pérez tegenover Ziggo Sport. “Het zag er veelbelovend uit, ik denk dat ik het in deze omstandigheden ook erg goed deed”, zo stelt de Mexicaanse coureur. Het heeft dan ook uiteindelijk aan het team gelegen dat hij de Mercedessen niet heeft weten te verslaan concludeert hij. “We hebben gewoon de prijs betaald voor onze strategie.”

Lees ook: Ricciardo mag vijfde startplaats houden na hinderen Stroll

Lees ook: Gasly van streek na kwalificatie: “Hebben slecht werk geleverd”

Lees ook: Norris over eerste pole: “Risico heeft vruchten afgeworpen”