BREAKING: Kabinet keurt Grand Prix van Nederland goed

Max Verstappen / Zandvoort / Red Bull / Nederland / 2020
Foto: Red Bull Content Pool - Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

De Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort gaat door. Door de verscherpte coronamatregelen leek de race niet door te kunnen gaan. Volgens NOS gaat het kabinet tijdens de persconferentie op 13 augustus aankondigen dat het raceweekend wel plaats kan vinden. 

In de afgelopen maanden zijn grote evenementen afgelast vanwege de coronamaatregelen. Met circa 100.000 verwachte bezoekers tijdens de Grand Prix van Nederland zag het er niet goed uit. De organisatie heeft vaak aangegeven gewoon door te gaan met de voorbereidingen en dat heeft zich nu beloond.

1 van de 3

Het circuit gaat waarschijnlijk met toegangsbewijzen werken. Een bezoeker moet dan ofwel gevaccineerd zijn, een negatieve test hebben of recent corona hebben gehad. Hierdoor mogen de tribunes grotendeels, ongeveer voor twee derde, worden gevuld.

Lees ook: F1 aan Tafel: “Aanfluiting voor F1 dat Räikkönen nog rijdt”

Lees ook: F1 aan Tafel: De Spyker op z’n kop

Lees ook: Visser: “Hoop dat fans Zandvoort ook naar mijn race kijken”