Update: Sebastian Vettel verliest tweede plaats GP Hongarije

Sebastian Vettel / Aston Martin / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Sebastian Vettel is zijn tweede plaats in de Grand Prix van Hongarije kwijtgeraakt. Na de race heeft de FIA een brandstofmonster genomen van de Aston Martin van Vettel. Daar kon echter niet de benodigde minimale hoeveelheid uitgehaald worden.

“Na de race is er bij auto met startnummer vijf gecheckt of er een brandstofmonster van 1 liter uit de tank gehaald kon worden”, staat er te lezen in een statement van de Jo Bauer van de FIA. Er kon echter slechts 0,3 liter uit worden gehaald. Dit is in strijd met artikel 6.6.4 van het technische reglement van de Formule 1 en is daarom gemeld bij de stewards.

In het technisch reglement staat dat er een monster van minimaal 1 liter uit de brandstoftank kan worden gehaald na de race. De Duitser parkeerde zijn Aston Martin na de finish op de baan en rende vervolgens naar het parc fermé voor de podiumceremonie.

Door de diskwalificatie van Vettel heeft Lewis Hamilton de tweede plaats behaald en Carlos Sainz de derde plek.

Lees ook: Max Verstappen: “Had heel veel schade”

Lees ook: Sebastian Vettel: “Goed resultaat voor ons”

Lees ook: Alonso: “Hamilton ophouden was belangrijk voor Verstappen”