Max Verstappen: "Had heel veel schade"

SI202108010173_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor de tweede race op rij is Max Verstappen betrokken geraakt bij een botsing. Tijdens de start van de Grand Prix in Hongarije maakte Valtteri Bottas een fout waardoor Lando Norris van de baan werd getikt, die vervolgens Max Verstappen hard aan de zijkant van de auto raakte. Het incident is ten koste gegaan van een podiumplek omdat Verstappen de race moest uitrijden met een half kapotte auto. 

Max Verstappen was indirect slachtoffer van een zeer slechte start van Valtteri Bottas. "Ik word er gewoon weer afgekegeld door een Mercedes", meldde hij aan Ziggo Sport. "Het is uiteindelijk gewoon Bottas zijn schuld." Doordat Verstappen hard werd geraakt was er veel schade. Het team kon de schade beperken tijdens de rode vlag, maar helaas niet voldoende om het publiek te trakteren op een inhaalrace. De Nederlander baalt voornamelijk van het feit dat hij nu twee races op rij enorm veel pech heeft gehad en vrijwel geen punten heeft kunnen scoren. "Ik had zoveel schade, dat was niet meer te doen. Ik kon niet goed remmen in de bochten, alleen maar blokkeren, overstuur en onderstuur." Uiteindelijk wist de Nederlander zich te verzekeren van een tiende plaats door een inhaalactie op Daniel Ricciardo.

'Het is beter om dat ene punt proberen te pakken'

Het was wellicht een optie voor Red Bull om de bolide van Verstappen binnen te halen. Dit geeft het team de mogelijkheid om dingen aan te passen aan de auto. Volgens de Nederlander was het belangrijker om te vechten voor dat ene punt. "Je probeert er altijd het beste van te maken. Als je nog een complete auto hebt, kun je vechten naar voren toe, maar dat was enorm lastig."

De start is het enige positieve waar Verstappen naar terug kan kijken. "De start was prima. Daar was niks mis mee." Maar natuurlijk was hij de vakantie liever op een andere manier begonnen. "Er is nog niks verloren, we blijven gewoon aanvallen."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Lewis Hamilton: "Heb alles gegeven"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden