Vettel ontvangt drie plaatsen gridstraf na hinderen Alonso

Sebastian Vettel / Aston Martin / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Sebastian Vettel heeft een grid penalty van drie plaatsen gekregen. Vettel reed tijdens het tweede deel van de kwalificatie Fernando Alonso in de weg in bocht tien. De stewards hebben Vettel hier nu voor bestraft.

Sebastian Vettel start de Grand Prix van Oostenrijk als elfde in plaats van als achtste. De Duitser reed Fernando Alonso in de weg en is daarvoor bestraft. Vettel verontschuldigde zich gelijk na het incident, maar hij is uiteindelijk toch bestraft. Door het wegvallen van Vettel schuiven George Russell, Lance Stroll en Carlos Sainz een plaats op. Vettel gaf in een interview met Ziggo Sport aan Alonso niet gezien te hebben. Volgens Vettel had zijn team te laat gemeld dat Alonso eraan kwam.

Zondag start Vettel dus vanaf P11 tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Volg de race live met commentaar van Olav Mol en houdt Grand Prix Radio in de gaten voor meer updates.

Lees ook: Geen straf voor Bottas wegens onnodig langzaam rijden

Lees ook: Grandioze kwalificatie voor Norris: “Voel me geweldig!”

Lees ook: Sainz naar stewards wegens onnodig langzaam rijden