Red Bull stuurt Tsunoda naar trainingskamp in Italië

SI202103250600_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda had een goed begin van zijn F1-carrière met een sterke wintertest, maar tot nu toe valt hij in de races tegen. Daarom heeft Helmut Marko de rookie naar een streng trainingskamp in Italië gestuurd. 

Tsunoda had een ijzersterke wintertest, maar dit seizoen heeft hij zich nog niet echt bewezen. De Japanner heeft momenteel slechts een schamele twee punten weten te pakken terwijl zijn teamgenoot Pierre Gasly er al zestien heeft. Helmut Marko vond het daarom tijd om Tsunoda naar een trainingskamp te sturen, waar hij onder toezicht staat van AlphaTauri-teambaas Franz Tost.

Yuki Tsunoda / Scuderia AlphaTauri / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox / Getty Images)

Trainingskamp

Marko zegt tegenover het Duitse Formel1.de 'dat Tsunoda moet leren dat de Formule 1 de zwaarste autosport ter wereld is'. De rookie krijgt een strak trainingsschema voor zijn kiezen. "Zijn dagelijkse routine bestaat uit karten voor conditie, technische werkzaamheden in de fabriek en het uitlezen van data", vertelt Marko.

De Red Bull-adviseur denkt dat het trainingskamp goed is voor de Japanner. "Hij staat daar niet alleen onder toezicht, maar kan daar ook in veiligheid leven. De potentie is er zeker, alleen moeten we hem in de juiste richting leiden."

Lees ook: Moto3-coureur Dupasquier (19) overleden na crash Mugello

Lees ook: Vasseur: “Late opheldering flexi-achtervleugel FIA jammer”

Lees ook: Red Bull beslist pas tijdens zomerstop over toekomst Pérez

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden