Pierre Gasly: “Kwalificatie is 95 procent van raceresultaat”

Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pierre Gasly rijdt dit weekend zijn derde Grand Prix van Monaco in de Formule 1. De Fransman scoorde de afgelopen drie races punten, een reeks die hij dit weekend in stand hoopt te houden. 

Vorig seizoen ging de Grand Prix van Monaco niet door vanwege de coronapandemie. Gasly is blij met de terugkeer van een van de klassiekers op de kalender. “Monaco is een circuit waar ik erg van hou en ik ben blij dat we er weer terugkeren nadat dat vorig jaar niet mogelijk was”, zegt Gasly in een voorbeschouwing voor komend weekend. “Het is een speciaal circuit, helemaal anders dan de eerste vier circuits waar we dit jaar hebben geracet. Het stratencircuit heeft veel unieke uitdagingen, te beginnen het gebrek aan grip, dus ik hoop dat we snel begrijpen hoe onze auto zich gedraagt. Zo kunnen we uitzoeken wat we moeten doen om snel te zijn en onze reeks van punten scoren door te zetten.”

Kwalificatie

Sinds dit seizoen duren alle vrije trainingen één uur. Gasly denkt niet dat dat dit weekend problemen op zal leveren. “In Monaco is het belangrijk zoveel mogelijk op de baan te zijn, maar ik denk niet dat de kortere vrije trainingen op vrijdag een probleem zullen zijn omdat we gewend zijn om zoveel mogelijk rondes te rijden als in het verleden door minder tijd in de garage door te brengen. Natuurlijk heb je in Monaco altijd een beetje tijd nodig om je aan te passen, de limieten van je auto op te zoeken en zo dicht mogelijk langs de muren te rijden.” Volgens Gasly bouw je geleidelijk je vertrouwen op tijdens elke sessie. “Daarna geef je alles op zaterdagmiddag, want we weten dat kwalificatie 95 procent van het raceresultaat is.”

Foto: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool

Rustige vrijdag

Tijdens de Grand Prix van Monaco mogen 7.500 toeschouwers aanwezig zijn. “Ze laten een beperkt aantal toeschouwers toe voor de race, wat geweldig is, maar het gehele weekend zal niet dezelfde hectische agenda hebben waar we in het verleden in Monaco mee moesten gaan. Dus ik hoop dat ik wat tijd heb om te relaxen en een beetje padel met Charles Leclerc te spelen op vrijdagochtend, hoewel we die middag wel de gebruikelijke meetings met de engineers hebben”, besluit Gasly.

Lees ook: 7.500 toeschouwers aanwezig bij Grand Prix Monaco

Lees ook: Sergio Pérez blij met eerlijke Marko

Lees ook: Lando Norris tekent verlenging bij McLaren