Sergio Pérez blij met eerlijke Marko

Sergio Perez / Helmut Marko / Red Bull Racing
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

Sergio Pérez is blij met de werkwijze van Helmut Marko bij het team van Red Bull Racing. De Mexicaan waardeert het dat Marko zo eerlijk en direct is.

Marko is door de jaren heen een van de meest invloedrijke figuren geworden in de Formule 1. Hij aarzelt niet om zijn mening te geven of om openhartig te zijn over de prestaties van zijn team. Pérez vertelt dat hij het naar zijn zin heeft om met Marko te werken en hij zijn directe aanpak waardeert.

“Hij is heel direct en ik heb veel respect voor hem”

“De waarheid is dat ik heel blij ben met Helmut”, begint Pérez. “Hij vertelt me ​​altijd wat hij denkt. Als je het goed of slecht doet, hij vertelt het direct aan je. En niet alleen aan jou, maar ook aan de pers. Hij is heel direct en ik heb veel respect voor hem, want zo iemand in de Formule 1 is niet gebruikelijk. Ik denk dat we een goede relatie hebben. We leren elkaar steeds beter kennen.”

Sergio Perez / Daniel Ricciardo / Red Bull Racing
Foto: Red Bull Racing / Lars Baron / Getty Images

Het is de Red Bull-coureur nog niet gelukt een rol van betekenis te spelen in het wereldkampioenschap. In de eerste vier grands prix wist hij 32 punten te scoren waardoor hij op de zesde plaats staat. Toch gelooft de enkelvoudig grand prix-winnaar dat hij grote stappen heeft gezet.

“Ik denk dat het racen is waar ik me het meest heb verbeterd, want wat ik deed bij de vorige teams werkte hier niet. Ik moest mijn aanpak op het gebied van racen aanpassen. Ik heb grote stappen gemaakt in Portugal. Mijn ambitie is om te winnen. Het is nog vroeg in het seizoen, ik moet geduld hebben. Ik weet over tien races precies waar ik sta en welke kansen ik heb in het kampioenschap. Nu is dit nog maar het begin en er is geen reden om dingen te veel te analyseren. F1-seizoenen zijn vrij lang. Het maakt niet uit waar je begint of hoe je begint, maar hoe je eindigt in Abu Dhabi”, besluit Pérez.

Lees meer: Ziggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt

Lees meer: Frans Verschuur: “Cultuurverschillen kunnen issue worden bij Red Bull”

Lees meer: Hoop gloort aan horizon voor Grand Prix van Mexico