Norris: “Balans niet zo goed vergeleken met vorige races”

(c) Foto: McLaren F1

Lando Norris kende een lastige vrijdag in Portimão. De jonge Brit is er niet zo zeker van dat hij zich in de top tien kan kwalificeren, vertelt hij aan Motorsport

De 21-jarige Norris kende een uitstekend begin van het Formule 1-seizoen van 2021. In Imola kon hij in de kwalificatie met Mercedes en Red Bull Racing strijden om de beste startposities en tijdens de race wist hij de tweede podiumplek uit zijn carrière te scoren. De vlag lijkt er in de Algarve echter anders bij te hangen.

“Het is niet makkelijk om een goede ronde aan elkaar te rijden”

“Er waren veel mensen die fouten maakten, waaronder ikzelf, en het is niet makkelijk om een goede ronde aan elkaar te rijden”, vertelt Norris. “De banden komen slecht op temperatuur, dat duurt hier twee of drie ronden. Het is anders en het is lastig. De balans van de auto is ook niet zo goed als de afgelopen weekenden. We hebben dus zeker wat werk te doen om er zeker van te zijn dat we in de top 10 staan. En we zijn er niet zeker van dat we dat gaan halen.”

(c) Foto: McLaren F1

“Het maakt het wat lastiger voor ons”

Het team van Alpine F1 zat er vanaf het begin opvallend genoeg goed bij. Norris denkt het daarom ook moeilijker gaat worden om Q3 te halen tijdens de kwalificatie op zaterdag.

“Normaal gesproken hadden we de afgelopen weekenden een groot gat met Alpine, maar dit weekend lijken ze veel competitiever. Het zijn nog twee auto’s waar we rekening mee moeten houden. Het is dus spannend, maar het maakt het wat lastiger voor ons.”

Lees meer:

Norris: “Mooi om te kunnen vechten met de top”

Ricciardo: “Progressie bij McLaren sneller dan voorheen”

Gladheid asfalt Portimão baart Red Bull-coureurs zorgen