Lando Norris: “Mooi om te kunnen vechten met de top”

Lando Norris / McLaren / Imola / Emilia-Romagna / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Lando Norris wist de tweede podiumplaats uit zijn carrière te behalen tijdens de GP van Emilia-Romagna. De jonge Brit was na afloop erg blij om met de top mee te kunnen doen.

“Het waren eigenlijk twee races. Het begin was erg lastig. Ik botste met Stroll, maar je kunt hem niet de schuld geven, want we zagen gewoon niks door alle spray”, zegt Norris tegenover Grand Prix Radio. “We hadden moeite met de baan, omdat het deels droog was en deels nat. Daardoor had ik de hele tijd het idee dat er nog meer in de auto zat. Het was erg moeilijk om te racen”, gaat Norris verder.

Max Verstappen / Red Bull / Imola / Emilia-Romagna / 2021 / Lando Norris / McLaren / Mercedes / Lewis Hamilton
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Podium

Ondanks dat Norris het lastig had, reed hij tijdens het tweede deel van de race lange tijd op een tweede plek. “We hadden bij de herstart gekozen om op de softs te gaan. We hadden daardoor tien à vijftien ronden een goede pace, maar aan het einde werd het erg lastig”, vertelt de Brit.

Foto: McLaren Media Centre

Aan het einde van de race was Hamilton toch een tandje sneller dan Norris, waardoor hij zijn twee plek verloor aan de regerend wereldkampioen. “Ik probeerde mijn tweede plek vast te houden, maar Lewis was te snel. Ik ben erg blij dat we hebben gevochten met de top. Hopelijk kunnen in de toekomst vaker met de topteams vechten.”

Lando werd uiteindelijk ook ‘Driver of the Day‘. “Ik wist niet dat ik fans had”, sloot de jonge Brit grappend af.

Lees ook: Hamilton: “Grootste fout in tijden”

Lees ook: Max Verstappen: “Lastig begin, maar goede race”

Lees ook: Verstappen wint chaotische Grand Prix van Emilia-Romagna