Coulthard: “Het is Verstappens jaar om voor de titel te gaan”

(c) Foto: Red Bull Racing / Bryn Lennon / Getty Images

Formule 1-analist David Coulthard denkt dat dit seizoen de eerste echte kans wordt voor Max Verstappen om de wereldtitel in de Formule 1 te pakken. Dat laat de Schot weten in gesprek met Rob Kamphues en Robert Doornbos tijdens het Formule 1 Café.

“Van wat ik heb gezien tijdens de wintertest, geloofde ik dat Red Bull een goede stap had gezet met hun auto”, begint Coulthard. “Mercedes heeft nog steeds een geweldig team en Hamilton deed wat hij moest doen om de Grand Prix te winnen, maar Max komt eraan en het is zijn jaar om voor het kampioenschap te gaan.”

Sergio Pérez is dit jaar de nieuwe teamgenoot van Verstappen. Het is de bedoeling dat de Mexicaan met zijn ervaring kan helpen in de strijd tegen het team van Mercedes. Volgens Coulthard is de Mexicaan op het juiste moment binnengehaald door Red Bull.

”Pérez is de perfecte coureur voor Red Bull op dit moment”

“Het hoort bij het leven van een profsporter om daar goed mee om te gaan”, antwoordt Coulthard op de vraag hoe het is om als coureur nieuw bij een team te zijn. “Je moet mentaal sterk zijn, het brein beheerst het lichaam en niet andersom. Pérez is een erg ervaren coureur, de auto is in goede handen bij hem en hij is de perfecte coureur voor Red Bull op dit moment, met alle respect voor Alexander Albon.”

Coulthard was onder de indruk van het officiële debuut van Pérez in Bahrein. “De comeback van Pérez in Bahrein was indrukwekkend. Hij wist de auto aan de praat te krijgen zonder hulp van het team, omdat er geen communicatie mogelijk was en hij werd vijfde. Met dat soort optredens win je een constructeurskampioenschap”, meent Coulthard.

“Pérez weet ook dat slechts een paar coureurs Max kunnen verslaan. Ik hoop echt dat dit een gevecht gaat worden tussen Hamilton en Verstappen tot aan de laatste Grand Prix. En dan zullen we zien of we een achtvoudig wereldkampioen hebben of een enkelvoudig wereldkampioen.”

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1380627551282946050

Lees meer:

Marko: ”Verstappen verloor 0,3 seconde per ronde”

Bleekemolen: ”Hamilton en Max zijn de aller beste”