Alonso genoot van mooie gevechten tijdens comeback

Foto: Alpine F1 Team

Fernando Alonso stond in Bahrein na twee jaar afwezigheid weer aan de start van een Formule 1-race. De Spanjaard moest in de 34e ronde echter zijn Alpine in de pitbox parkeren met remproblemen. Toch had de tweevoudig wereldkampioen een aantal mooie gevechten tijdens de race.

“De start en de eerste stint gingen redelijk goed. We konden vechten met de McLarens en de Ferrari’s. Daarna verloren we helaas snelheid op de mediums”, verklaarde Alonso na afloop van de race aan Grand Prix Radio.

“Uiteindelijk moesten we opgeven en de auto aan de kant zetten met problemen aan de achterremmen. Helaas hadden we pech, maar tot dat punt was het erg leuk om weer op de baan te zijn met iedereen.”

Foto: Alpine F1 Team

De ceremonies voorafgaand aan de race had de Spanjaard ook gemist. “De procedures voor de start op de grid, het volkslied, dat soort dingen waren best emotioneel, na twee jaar dat gevoel gemist te hebben. Ik heb genoten, maar nu zit ik al met mijn hoofd bij Imola. Hopelijk gaat het daar beter”, sloot de Alpine-coureur af.

Lees ook: GP Bahrein: Lewis Hamilton wint, Verstappen tweede
Lees ook: Vooruitblik F1-seizoen 2021: Alpine F1