Alonso: ”Ik ben beter dan Hamilton, Vettel en Verstappen”

Foto: Alpine F1 Team

Hoe zijn renstal Alpine het gaat doen weet hij nog niet, maar over zijn eigen kwaliteiten is Fernando Alonso nog steeds overtuigd. De Spanjaard vertelt aan de BBC dat hij nog steeds beter is dan coureurs als Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen. 

Na een afwezigheid van twee jaar keert Fernando Alonso terug in de Formule 1 bij het team van Alpine. Voor dat team, dat voorheen Renault was, werd hij twee keer wereldkampioen. De 39-jarige kijkt ernaar uit om zichzelf opnieuw met de beste te kunnen meten.

“Ik ben terug in de Formule 1 om races te kunnen winnen”

“Het gaat geweldig worden, ik kijk er naar uit”, begint Alonso. “Er zijn een paar jonge getalenteerde jongens die geweldige prestaties hebben laten neergezet in de lagere klassen en dan hebben we nog steeds de kampioenen, die hier twee jaar geleden ook waren met Lewis, Sebastian, en Kimi. Verstappen, ook al is hij een van de jongste en van de jongere generatie, racet al vier of vijf jaar op het hoogste niveau. We hebben een competitieve grid en het wordt een uitdaging om iedereen op de baan te verslaan.” Gevraagd of hij net zo goed is als de genoemde coureurs antwoordt hij: ”Nee, ik ben beter.”

Eremetaal

Alonso weet echter dat hij met Alpine nog niet gaat meestrijden om het eremetaal dit seizoen en heeft zijn blik daarom ook al op 2022 gericht. “Ik ben terug in de Formule 1 met als doel dat ik goed wil presteren en races te winnen om uiteindelijk te kunnen vechten voor kampioenschappen”, zei hij. “We begrijpen dat het dit jaar niet mogelijk zal zijn, ondanks dat de reglementen iets anders zijn, maar in wezen hetzelfde als voorgaande jaren, dus ik zie daar geen wonderen gebeuren. Maar in 2022 is er een kans dat de volgorde van de grid er anders uit kan zien en we willen een van die teams zijn die iedereen verrast en daarvoor moeten we dit jaar hard werken”, voegt hij eraan toe.

Alonso maakt komend weekend zijn rentree tijdens de Grand Prix van Bahrein, die hij drie keer wist weten te winnen.

Lees ook:

Renault: ”Alonso in het nadeel bij Formule 1-rentree”

Gedreven Alonso pusht Renault al met oog op 2022