Tijdschema voor de Grand Prix van Turkije

De Formule 1 keert dit weekend voor het eerst sinds 9 jaar weer terug in Turkije. Het Istanbul Park was altijd geliefd onder racefans. Met name de legendarische bocht 8, een ontzettend lange doordraaier naar links was altijd een favoriet.

De Grand Prix van Turkije keert dit jaar terug op de kalender vanwege het aanhoudende coronavirus. Het is een vijfde circuit dat in eerste instantie niet op de kalender stond, maar waarop in 2020 wel wordt gereden.

Zoals gezegd is het hoogtepunt van de Turkse baan bocht 8. Allard Kalff zei gisteren in Grand Prix Radio’s podcast ‘F1 aan Tafel’ al dat hij vooral gaat letten op de rechter voorband, aangezien die het erg zwaar gaat krijgen dit weekend, omdat de baan niet alleen die lange doordraaier heeft, maar ook nog eens tegen de klok ingaat.

Het tijdschema ziet er deze week een beetje anders uit dan normaal, vanwege het tijdsverschil met Turkije. De race vindt namelijk vier uur eerder plaats dan normaal. Ook de vrije trainingen, die dit weekend weer in zijn totaliteit worden verreden, en kwalificaties worden eerder op de dag afgewerkt.

Vrijdag 13 november
Eerste vrije training (VT1); 09:00 – 10:30 uur
Tweede vrije training (VT2); 13:00 – 14:30 uur

Zaterdag 14 november
Derde vrije training (VT3); 10:00 – 11:00 uur
Kwalificatie; 13:00 – 14:00 uur

Zondag 15 november
Race; 11:10 uur

Zoals tijdens ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.