F1 aan Tafel: “Franz Tost vindt Tsunoda echt heel goed”

Deze week in ‘F1 aan Tafel’, de podcast van Grand Prix Radio, gaat het over Loek Hartog’s kampioenschap, het nieuwe boek van Allard Kalff met een aantal mooie anekdotes, wordt Yuki Tsunoda besproken en is er een vooruitblik op de Grand Prix van Turkije.

Vanuit de Harbour Club te Vinkeveen met als gasten:

-Michael Bleekemolen: Ondernemer RacePlanet en coureur

-Loek Hartog: de nieuwe kampioen in de Porsche Carrera Cup en nu klaar voor de wereldtop

-Allard Kalff: presentator van onder andere de Dakar rally en pitreporter tijdens de 24 uur van Le Mans. Ook bracht hij onlangs een boek uit.

presentatie: Jeroen van Inkel

Voordat er deze week wordt ingegaan op het laatste nieuws binnen de Formule 1 worden gasten Loek Hartog en Allard Kalff even aangehaald. Loek wordt gevraagd naar de titel die hij onlangs binnenhaalde in de Porsche Carrera Cup Benelux. Hij is ongetwijfeld blij met de titel maar geeft in de podcast ook aan dat zijn tegenstand hem meeviel.

Het was een zeer nostalgische F1 aan Tafel deze week, want nog voordat Jeroen van Inkel begint over het boek van Allard Kalff komen de nodige anekdotes al naar boven. Wanneer Loek begint over zijn ervaringen op Le Mans afgelopen september nemen Allard en Michael het gesprek over met verhalen over wat zij hebben meegemaakt op die baan. Zo is het bruggetje naar het boek van Allard makkelijk gemaakt voor Jeroen.

Allard legt uit dat hij graag een boek wilde maken dat gaat over personen en verhalen. Hij geeft als voorbeeld dat hij ooit een keer midden in een debrief van Johnny Herbert zat, toen hij hem zocht. ‘Dat soort verhalen wilde ik erin hebben.’ Allard wil ook dat mensen die iets minder van motorsport weten het boek kunnen lezen, zonder dat ze vermoeid worden met allerlei uitslagen. Koen Vergeer, die al eerder boeken over de motorsport uitbracht, heeft de verhalen van Allard Kalff opgeschreven. Grand Prix Radio geeft twee boeken weg aan degenen die weten in welke F1-auto Allard ooit voor het eerst reed in 1993.

Allard weet ons ook wat nieuws te verschaffen over Yuki Tsunoda, die vorige week zijn eerste meters in een F1 auto maakte. Hij vertelt namelijk dat hij onlangs met Franz Tost sprak en volgens Allard zei de teambaas van Alpha Tauri letterlijk: “Yuki Tsunoda is echt heel goed.” Allard vindt dat we daar dus maar even vanuit moeten gaan al is de tafel het erover eens dat de tijd zal leren of Tsunoda in de buurt kan blijven bij Max Verstappen.

Tenslotte wordt er nog kort vooruitgeblikt op de Grand Prix van Turkije. Op de vraag waar we vooral op moeten letten antwoord Michael Bleekemolen nog hilarisch: ‘Op de gastenlijst van Erdogan, want die heeft Wilders denk ik uitgenodigd.’ Naast die gastenlijst wordt volgens Allard vooral bocht 8 interessant. ‘De rechte voorband gaat het daar heel zwaar krijgen. En natuurlijk de vraag wie er vierde wordt, want de top 3 staat wel vast.’

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis