Grand Prix van de Eifel VT1 afgelast vanwege de aanhoudende mist

Nürburgring

Op de koude en natte Nürburgring zou vrijdagochtend de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Eifel verreden worden. Met een select aantal fans op de tribunes en een weersverwachting die vooral neerslag voorspelt, kan het weleens een spannend weekend worden. Helaas werd er tijdens de eerste vrije training niet gereden vanwege de mist die er op en om het circuit hing.

Deze eerste vrije training op de Nürburgring had voor iedereen bijzonder moeten zijn. De laatste keer dat de Formule 1 in actie kwam op de Nürburgring was namelijk in 2013, al een hele tijd geleden. Voor Formule 2-coureurs Mick Schumacher en Callum Ilott had het extra speciaal moeten zijn. Beide zouden namelijk hun eerste officiële Formule 1 vrije training rijden. Schumacher deed dat voor het team van Alfa Romeo en Ilott nam plaats in de Haas-bolide.

Uitstellen

De eerste vrije training begon op een mistig circuit. Er hing zoveel mist dat de medische helikopters de lucht niet in konden. De wedstrijdleiding besloot dan ook om de pitlane niet om 11.00 uur te openen, zoals normaal gesproken wel het geval is. De klok was echter wel al om 11.00 uur begonnen met lopen, waardoor de tijd langzaam wegtikte. Dat was vooral voor Schumacher en Ilott vervelend, want zo konden ze niet optimaal gebruik maken van hun eerste officiële Formule 1 vrije training. Het zal sowieso een pittig weekend worden voor de coureurs. De baantemperatuur is namelijk erg laag en de wedstrijdleiding waarschuwde eerder al dat er weinig grip zou zijn.

Om 11.30 uur liet racecontrol weten dat de pitlane nog steeds niet open zou gaan. De weerssituatie was onveranderd, waardoor de medische helikopter de lucht nog steeds niet in kon. De wedstrijdleiding liet weten om 12.00 uur met een nieuwe update te komen. De kans dat de training helemaal in het water viel, werd dus steeds groter.

Afgelast

Uiteindelijk besloot men de eerste vrije training af te lassen. Dit vanwege de aanhoudende mist die ervoor zorgde dat de medische helikopters niet veilig de lucht in konden. Balen dus voor de coureurs die graag de baan wilden verkennen. Ook voor Schumacher en Ilott vallen deze omstandigheden vies tegen. Het had hun eerste officiële Formule 1 vrije training moeten zijn, maar helaas kreeg het tweetal niet de kans om ook echt meters te maken.

https://twitter.com/alfaromeoracing/status/1314507088136155137

Vrijdagmiddag wordt de tweede vrije training verreden. Althans, als de weersomstandigheden het dan wel toelaten. Ook vanmiddag zal Grand Prix Radio je op de hoogte houden van het laatste nieuws omtrent de tweede vrije training!

Lees ook: Doe mee en win het kinderboek ‘Snelle Sam, De Kartcup’