Update: Zanardi tot minimaal volgende week in coma

(c) Formula 1

Alex Zanardi ligt sinds afgelopen vrijdag in het ziekenhuis nadat hij een ongeluk heeft gehad. Zojuist is er een update over hem naar buiten gebracht. De doctoren hebben bevestigd dat hij tot minimaal volgende week in coma blijft.

Na de laatste update over Zanardi is er nu nog een update naar buiten gekomen. Vandaag heeft het ziekenhuis waar hij wordt behandeld naar buiten gebracht dat hij vannacht zijn vierde nacht op de intensive care heeft doorgebracht. De situatie zal volgens de doctoren niet veranderen tot minimaal volgende week. Het ziekenhuis geeft aan: “The patient remains sedated, intubated and mechanically ventilated. Any reductions in sedo-analgesia, for the assessment of neurological status, will be considered starting next week.”

Verder wordt er aangegeven dat de situatie nog steeds zeer ernstig is. Vooruitgang kost volgens het ziekenhuis gewoon tijd. De operatie is verlopen volgens plan en nu is het afwachten tot er volgende stappen genomen kunnen worden.