McLaren in de problemen: F1-auto’s als onderpand niet mogelijk

(c) McLaren F1

Autofabrikant McLaren zit diep in de financiële problemen dankzij het coronavirus. Het Britse merk kwam met een plan door een groot aantal historische Formule 1-auto’s en andere klassiekers als onderpand te gebruiken. Dit plan kan alleen niet worden uitgevoerd.

McLaren heeft namelijk in 2017 de collectie auto’s ook al als onderpand gebruikt om oud-topman Ron Dennis uit te kunnen kopen. Dit blijkt uit informatie die het Financial Times heeft. Aandeelhouders hebben pas geleden nog 300 miljoen pond aan eigen vermogen in McLaren gestoken, maar dit blijkt niet genoeg te zijn.

In maart heeft McLaren de productie van de auto’s stilgelegd, toen was de verwachting om dit in april weer op te gaan pakken. Of dit ook werkelijk is gebeurd is niet duidelijk.