McLaren wil hypotheek nemen op historische autocollectie

(c) McLaren F1

Om door de coronacrisis te komen, is de McLaren Group van plan om een hypotheek te nemen op hun fabriek en de historische autocollectie. De McLaren Group is het overkoepelende bedrijf waar ook het F1-team onderdeel van is.

Sky News weet te melden dat McLaren op die manier tussen de 250 miljoen en 275 miljoen pond probeert op te halen. De collectie bestaat onder andere uit F1-auto’s van Bruce McLaren en Ayrton Senna. De waarde van de collectie wordt geschat op zo’n 250 miljoen pond.

McLaren wordt hard geraakt door de crisis doordat zowel de activiteiten van het Formule 1-team als van de consumentenauto’s vrijwel stil liggen. Een aangevraagde lening van 150 miljoen pond bij de Britse overheid, is afgewezen.

Williams heeft eerder al eenzelfde besluit genomen. De fabriek en de autocollectie zijn verpand aan Michael Latifi, de vader van Nicholas Latifi, die mede-aandeelhouder is van McLaren.