Russell: coureurs en teamleden moeten in het ritme komen

(c) Williams Racing

George Russell denkt dat de Formule 1-coureurs en teamleden in het ritme moeten komen wanneer het seizoen 2020 van start gaat. Volgens de Brit biedt dit kansen voor Williams.

Het plan is om in juli te beginnen met het Formule 1-seizoen in Oostenrijk. Daniel Ricciardo voorspelde al dat de eerste race van het seizoen chaotisch kan worden doordat de coureurs wat ‘roestig’ zijn. Tegen Sky Sports F1 vertelde Russell dat hij ook denkt dat coureurs in hun ritme moeten komen. Volgens de Williams-coureur is het onnatuurlijk om als sporter voor een lange periode de sport niet te beoefenen. “Als we in juli inderdaad gaan racen hebben we drie volle testdagen gehad in een tijd van zeven maanden, wat ongelooflijk is als je erover nadenkt.” Russell denkt dat naast coureurs ook de andere teamleden in een ritme moeten komen. “Iedereen in Formule 1 is het beste van het beste, niet alleen de coureurs, maar als een geheel, als het dan zo lang stil ligt zal iedereen erg roestig zijn tegen de tijd dat we weer gaan racen.”

Volgens de 22-jarige Brit zal deze situatie kansen bieden voor teams als Williams. “Mensen zullen fouten maken, evenals coureurs, ingenieurs, monteurs, iedereen zal fouten maken,” aldus Russell. “Ik denk dat het erg belangrijk is om te profiteren van die momenten omdat ik denk dat het voor mensen die normaal geen races winnen, of punten scoren, een grote kans is (…) om een goed resultaat te halen aan het begin van het jaar wanneer mensen fouten maken.”