Ricciardo verwacht chaos in eerste race van het seizoen

(c) Renault F1 Team

Daniel Ricciardo voorspelt dat de eerste race van het seizoen nog wel eens chaotisch kan gaan verlopen. De Australiër verwacht dat na de lange pauze vanwege het coronavirus coureurs meer fouten zullen maken en bij incidenten betrokken zullen zijn.

De Renault coureur rekent in ieder geval op spektakel als de coureurs op 5 juli in Oostenrijk na meer dan vier maanden eindelijk weer in de auto mogen stappen. “Het zal een soort van chaos worden, maar hopelijk op een beheersbare manier”, aldus Ricciardo bij BBC Radio 5 Live. “Coureurs zullen een beetje ‘roestig’ zijn. Een combinatie van emotie, opwinding en gretigheid. Iedereen zal er helemaal klaar voor zijn. Sommige jongens zullen puur op adrenaline rijden en anderen niet, dus je gaat moedige én overmoedige inhaalacties zien. Het zal een mix van beide zijn, verwacht ik.”

Ricciardo denkt dat hij geen fysieke problemen zal ondervinden tijdens de eerste Grand Prix. Hij verwacht wel dat de ervaren coureurs op dat gebied een klein beetje in het voordeel zullen zijn bij de start van het nieuwe seizoen. “Bij mijn allereerste Formule 1 tests voelde de eerste dag altijd aan als een soort shock. Maar dat werd minder naarmate de jaren vorderden. Dus de rookies, de jongens met één of twee jaar ervaring, zullen er wel wat meer last van hebben.”