Grand Prix van Miami begint vorm te krijgen

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Verenigde Staten een tweede Grand Prix zullen krijgen. De organisatie van de Formule 1 en het Hardrock Stadium in Miami hebben een intentieverklaring getekend om in mei 2021 een Grand Prix te organiseren in de stad in het zuiden van Florida. Wel moeten de plannen nog worden goedgekeurd door de gemeente.

Eerdere plannen om een Formule 1-race door de straten van Miami te houden stuitten op weerstand van bewoners en ondernemers die het niet zagen zitten dat de openbare weg afgesloten zou worden. Vorige maand werd echter een nieuw plan gelanceerd met een circuit rondom het Hardrock Stadium, het stadion van de Miami Dolphins. Dit american football-team is eigendom van Stephen Ross, die nu ook de Formule 1 naar Miami wil halen.

Dat de race staat gepland voor de maand mei hoeft niet per se slecht nieuws te zijn voor de Grand Prix van Nederland die eveneens in mei op de kalender staat. Het lijkt er eerder op dat Miami in 2021 Barcelona zal vervangen. De Grand Prix van Spanje staat dan waarschijnlijk niet meer op de kalender. De race op het Circuit de Catalunya zou eigenlijk al dit jaar voor het laatst worden verreden, maar is door ingrijpen van de Catalaanse politiek met één jaar verlengd.