Nieuw voorstel voor circuit Grand Prix van Miami

(c) Red Bull Content pool

Het is een tijdje stil geweest rondom de Grand Prix van Miami, maar de organisatie achter de mogelijke komst van de Formule 1 naar Florida heeft plannen voor een nieuw circuit gepresenteerd.

De stad in het zuidoosten van de Verenigde Staten wilde eigenlijk al dit jaar een Formule 1-race organiseren, maar kreeg er lokaal niet echt de handen voor op elkaar. Met de toevoeging van Zandvoort en Vietnam aan de kalender van 2020 is ook komend seizoen een gepasseerd station. Toch weet men in Miami van geen opgeven. Om de bewoners en lokale ondernemers tegemoet te komen is nu een compleet nieuw circuit getekend. Dat ligt niet langer in Bayside, maar rond het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins.

Dat het circuit deels op het parkeerterrein van de Dolphins ligt is geen toeval. De eigenaar van deze american football-club is Stephen Ross, dezelfde man die de Formule 1 naar Miami wil halen. Met het nieuwe circuit mikt hij op een eerste race in mei 2021.

Jouw reactie