Mercedes werkte in zomerstop aan verbeteren krachtbron

De Mercedes-fabriek in Brixworth (c) Mercedes AMG F1

Niet alleen Max Verstappen, maar ook Mercedes is klaar voor de tweede helft van het Formule 1-seizoen dat komende zondag begint met de Grand Prix van België.

De Zilverpijlen wonnen tien van de eerste twaalf races en hebben een comfortabele voorsprong in beide kampioenschappen (coureurs en constructeurs). Toch was er de afgelopen weken werk aan de winkel, aldus teambaas Toto Wolff: “Het merendeel van de collega’s in de fabriek in Brackley heeft de batterijen kunnen opladen voor de tweede helft van het seizoen. Maar onze teamleden in Brixworth hebben tijdens de zomerstop gewoon doorgewerkt om de prestaties en betrouwbaarheid van de motor te verbeteren.” De motorenafdelingen van de renstallen vallen niet onder de verplichte zomerstop.

Wolff verwacht een spannend slot van het seizoen: “In de laatste jaren zagen we dat een paar teams veel beter gingen presteren na de zomerstop, dus we moeten de druk er op blijven houden. In dat opzicht benaderen we de tweede helft van dit jaar dan ook meer als de start van een compleet nieuw seizoen.”