‘Pierre Gasly heeft een frisse start nodig’

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly geniet vooralsnog het vertrouwen van Red Bull-teambaas Christian Horner. De Fransman kent tot dusver een moeizaam seizoen naast Max Verstappen, die zondag in Oostenrijk de eerste zege voor de renstal binnenhaalde. Die mindere resultaten zijn echter een prima voedingsbodem voor geruchten over een mogelijke vervanging van Gasly.

“Er is geen intentie om Pierre te vervangen. Hij is onze coureur, we werken met hem samen en proberen er het maximale uit te halen. We doen er alles aan om hem door deze moeilijke periode heen te helpen”, zegt Horner in gesprek met Motorsport.com.

Op een ronde gezet

Na een elfde plaats tijdens de seizoenopening in Australië is een vijfde positie in Monaco vooralsnog het beste resultaat voor Gasly, die afgelopen zondag in Oostenrijk op een ronde werd gezet door Verstappen en als zevende werd afgevlagd.

“Max presteert week in week uit op een hoog niveau en dat voert de druk bij Pierre om ook te presteren natuurlijk op.” Maar, zo zegt Horner. “Ik denk dat hij een frisse start nodig heeft. We weten wat hij kan en moeten op de een of andere manier ‘Ctrl-Alt-Delete’ in zijn hoofd doen en opnieuw beginnen. We blijven achter hem staan en in hem geloven.”