Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Oostenrijk

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op spectaculaire wijze de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander viel terug bij de start, maar kwam na een waanzinnige inhaalrace als eerste over de finish. Helemaal zeker is Verstappen nog niet van zijn zege want de FIA heeft een inhaalactie van de Red Bull-rijder op Leclerc nog ‘under investigation’.

Verstappen leek zich te verschakelen bij de start en viel terug naar de zevende plaats. Na de pitstops lag de Nederlander vierde en leek zijn race verloren.

Op de harde band was de racepace van de Red Bull-rijder echter het snelst van alle coureurs uit de top vier. Nadat hij Sebastian Vettel verschalkte voor de derde plaats reed hij in razend tempo het gat naar de derde plaats van Bottas dicht. Ook de Fin ging hij zonder problemen voorbij.

Drie rondes voor het eind zat Verstappen op de staart van Charles Leclerc, die de hele wedstrijd aan de leiding reed. Hij had al een aantal speldenprikjes uitgedeeld toen Verstappen zijn auto er in de hairpin naast zette en de leiding veroverde.

Verstappen en Leclerc moeten zich om 18.00 uur nog melden bij de stewards voor deze inhaalactie. Mogelijk krijgt deze Grand Prix dus nog een staartje.