Gasly heeft geen verklaring voor dramatische race in Frankrijk

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly heeft na afloop van de Franse Grand Prix geen verklaring voor zijn gebrek aan snelheid. De teamgenoot van Max Verstappen startte als achtste, maar kwam als elfde over de finish. Door de tijdstraf van Daniel Ricciardo schoof Gasly nog wel een plekje op, maar daar kon hij niet erg van genieten.

“Het was een lange, moeilijke dag en extra pijnlijk omdat het hier in Frankrijk is”, zegt de Fransman op de website van Red Bull.

“Op dit moment heb ik er geen verklaring voor. We moeten alles grondig analyseren en proberen te begrijpen waarom we zoveel snelheid tekort kwamen. Ik had totaal geen grip en heb me op geen enkel moment dit weekend goed gevoeld in de auto. Hopelijk kunnen we de oorzaak snel vinden, want zo slecht als vandaag heb ik mij nog nooit in de auto gevoeld.”

Gasly werd op een ronde gezet door winnaar Lewis Hamilton en eindigde ruim een minuut achter teamgenoot Max Verstappen.