Gasly stelt dat hij te laat werd ingelicht bij touché Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly vindt dat hij er weinig aan kon doen dat Max Verstappen vrijdag tijdens de tweede vrije training in Montreal in aanraking kwam met de Wall of Champions. De Nederlander leek te worden gehinderd door zijn Franse teamgenoot en schaafde de befaamde muur. Hij verloor daardoor veel tracktime en had geen run op de zachte band kunnen doen.

“Ik werd over de boordradio te laat ingelicht over dat Max eraan kwam”, aldus Gasly vrijdag tegenover verschillende media. “Op dat moment was ik bezig om mij achter Romain Grosjean op te laden voor een snelle run.”

“Toen het mij werd verteld begon ik meteen te pushen. Ik zag in mijn spiegels dat hij een seconde of vijf achter mij zat, maar ik heb verder niet goed kunnen zien wat er gebeurde.”

Gasly kwam vrijdag niet verder dan de twaalfde tijd, terwijl Verstappen genoegen moest nemen met de dertiende stek.

De derde vrije training gaat zaterdag om 17.00 uur van start. De kwalificatie volgt om 20.00 uur.