Max Verstappen ondanks touché tevreden met vrije trainingen

(c) Red Bull Content Pool

Ondanks dat Max Verstappen een flink deel van de tweede vrije training aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een lichte touché met de wall of champions, is de Nederlander tevreden over zijn eerste dag van de Grand Prix van Canada.

De Red Bull-coureur noteerde in de eerste vrije training een vierde tijd, achter beide Mercedessen en de Ferrari van Charles Leclerc. In de tweede sessie kwam Verstappen – mede door zijn aanvaring met de muur – niet verder dan P13: “De eerste vrije training was prima, ik voelde me goed in de auto. En het zag er van buitenaf misschien niet zo uit, maar ook in de tweede sessie voelde mijn auto goed aan. Ik kon mijn snelle ronde niet afmaken, dat was zonde. Ik kwam in de laatste chicane in de vuile lucht van Pierre Gasly terecht, waardoor ik wat onderstuur kreeg en tegen de muur gleed.”

Na het incident keerde Verstappen terug naar de garage: “We hebben wat tijd op de baan gemist, maar eenmaal op de baan was de snelheid best goed. Natuurlijk willen we het beter doen, maar ik denk dat de gladde baan niet echt in ons voordeel werkte vandaag. Het is vreselijk stoffig: ik heb vier of vijf tear offs moeten gebruiken, terwijl ik er normaal niet eens één hoef nodig heb. Het is echt niet normaal, zeker buiten de ideale lijn, maar hopelijk zijn de omstandigheden morgen beter. De long runs zien er echter goed uit, dus daar ben ik blij over. Morgen moeten we alleen nog maar wat kleine dingen aanpassen.”

De derde vrije training vindt zaterdag om 17:00 uur plaats. De kwalificatie – uiteraard te beluisteren op Grand Prix Radio – begint om 20:00 uur.

Wil je alles weten over de Grand Prix van Canada? Luister naar de podcast Formule 1 aan Tafel voor een vooruitblik: