Max Verstappen blij met derde plek op startgrid

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zich aan zijn woord gehouden. De Nederlandse Red Bull-coureur start de Grand Prix van Monaco morgen vanaf de derde plek, de positie die hij zich gisteren ten doel stelde.

De Nederlander kon vanmiddag in de kwalificatie prima meekomen met beide Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Even zat er zelfs een pole in, maar de Zilverpijlen gaven de Nederlander in de derde sessie het nakijken.

Na afloop reageerde Verstappen voor de camera’s van Formula 1 opgelucht, ook vanwege een klein momentje: “In Q3 verloor ik de auto door de koude banden een klein beetje in de eerste bocht, maar het was toch een aanvaardbare ronde. P3 is prima, want tien minuten voor de kwalificatie hadden we nog niet eens een vloer onder de auto. De monteurs hebben geweldig werk afgeleverd.”

De derde plek op de grid is de beste kwalificatie van Verstappen in zijn woonplaats: “Ik heb hier niet veel kwalificaties gedaan, dus ik ben uiteraard erg blij om derde te zijn.”

De Grand Prix van Monaco begint morgen om 15:10 uur en is uiteraard live te volgen op Grand Prix Radio dat dit hele weekend LIVE uitzendt vanaf de Holland Boat in de haven van Monaco. Kijk hier live mee en praat mee via #HollandBoat: